Twoje jelita zaczną dobrze pracować, wzmacniając odporność
Zrób kiszonkę, dużo roboty nie ma. Cały miesiąc można taki „soczek” pić.
Nie tylko dla chorych, także profilaktycznie.
Przepis:
1.Czyścimy warzywa, szczoteczką. Nie obieramy!
2.Kroimy w plastry. Ponieważ nie wolno stosować
metalu, więc najlepiej użyć noża ceramicznego.
3.Do glinianego naczynia wrzucamy marchew, pietruszkę, seler,
czosnek i kminek.
A na wierzch buraki.
4. Do wody wsypujemy sól (najlepiej kłodawska, niejodowana – polska, jak warzywa)
dodajemy cukier lub stewię. Mieszamy roztwór
5.Zalać warzywa, przykryć i odstawić.
6. Mieszać dwa razy dziennie drewnianą względnie plastikową łyżką.
7.Po 2-3 dniach odlać kiszonkę przez sito (nie można używać nic metalowego)
8.Sok wlać do słoików lub butelek i wstawić do lodówki.
9.Pić 100 ml. dziennie. Soku wystarczy na ok. miesiąc.
Co uzyskasz pijąc ten sfermentowany sok?
*Wprowadzisz do swojego jelita dobre bakterie i w ten sposób Twoja odporność będzie sprawniejsza*Twoja hemoglobina będzie wyższa
*W końcu napijesz się czegoś naturalnego
Popraw swoją hemoglobinę!
Wzmocnij swój układ odpornościowy!
Znajoma piła ten cudowny napój pomiędzy podawaną jej chemią w chorobie nowotworowej (rak piersi z przerzutami).Ma bardzo dobre wyniki, jak na tę okoliczność.
Unikaj rzeczy które niszczą florę bakteryjną
Aby odbudować florę bakteryjną, musisz pamiętać o tym, aby po pierwsze nie szkodzić – jej i sobie. W naszym otoczeniu i pożywieniu w ostatnich latach pojawił się ogrom substancji i czynników, które skutecznie sprawdzają się w roli zabójców pożytecznych bakterii w jelitach.Do tych, które najczęsciej spożywasz a o tym nie wiesz, należą sztuczne barwniki w żywności, antydepresanty i leki nasenne oraz zwiększona konsumpcja węglowodanów.
pobrano z : http://izabelafialkowska.pl/kiszonka-na-jelita-i-hemoglobine/
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz